Ще се водят преговори с Хюндай за 7 и 8 блок

...
Ще се водят преговори с Хюндай за 7 и 8 блок
Коментари Харесай

Решено: Ще се водят преговори с Хюндай за 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй

Ще се водят преговори с " Хюндай " за 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй ". Това взеха решение народните представители по време на петъчното парламентарно съвещание, съобщи кореспондент на " Фокус ". Дебатът продължи повече от два часа. 

Депутатите отхвърлиха предлагането на ПП-ДБ в договарянията да бъде включен и още един участник - компанията " Бехтел ".

Приетото предложение беше на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, а отхвърленото на ПП-ДБ. Първото решение завоюва с 112 гласа " за " против 111 - " срещу ". Освен ГЕРБ и Движение за права и свободи, предлагането беше признато от Има Такъв Народ.

По-рано енергийният министърРумен Радев сподели, че съгласно него " всяка една от тези компании - дали ще е " Хюндай ", " Бехтел " или " Флуор ", може надеждно да извърши плана за новите мощности на АЕЦ " Козлодуй ".

Максималната цена на 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй " би трябвало да бъде до 14 милиарда $, а цената на тока под 127 лв. за мегаватчас. Очаква се до края на март американската компания " Уестингхаус " да разгласи своята първа планирана цена на плана. На тази база ще се договаря и със строителя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР